dinsdag 18 december 2007

nieuwe posters

Na keuzes van wat mensen kies ik dus voor de meest speelse. Het wordt met de karakters erin en een andere manier van tekst.
Poster wordt A3 formaat en ECHT op het papier gedrukt wat je nu op je scherm ziet.

Dit was de keuze nummer 1

enige aanpassing
1.

1 opmerking:

KL10 zei

heuj een vrijbriefje om commentaar te geven :-)

je ouwe poster had een mooie indeling
als een schildje, vanuit het midden vormgegeven (krachtig/in balans)
en inderdaad het is onleesbaar

Wat is het formaat van je poster? das belangrijk om te weten want dan weet je hoe groot je de dingen moet plaatsen (leesbaarheid) en ook de vezels van het papier. Want wat gebeurt er als je 'm opblaast naar A1?

Deze nieuwe versies zijn veel speelser, maar het probleem met de leesbaarheid heb je niet opgelost.
Er zit geen leesrichting in.
Wat is het belangrijkst? Het verhaal gaat draait om het symbool van geluk: de haan. De haan en de titel van de animatie is daarmee het belangrijkst. Dat het een short film is (gemaakt door jou) is daarmee dus ook heel belangrijk (anders weet de ontvanger niet dat het gaat om een film).
Misschien ook dat het jouw afstudeerproject is (WdKa). 2008, de muziek en de logo's komt daarna (is jou dop-logo van belang dat die erbij staat?)

De haan heb je prachtig geillustreerd en zet de toon van de film. Misschien kan je 'm iets frisser maken en de vezels van het papier iets naar achteren shoppen. Zonder wit oog suggereert het meer. Poppetjes en dingetjes die er niet toe doen in eerste instantie weglaten (dat zijn extra's maar dat voegt plat gezegd niks toe aan de boodschap).
De typo van de titel is mooi geintegreerd in het beeld net zoals de aftiteling van je film dat helemaal een eenheid is. Dat lettertype is trouwens ook prima leesbaar (minder krullen en dingen). Dus wat ik zou doen is dat font pakken, groter opzetten en vanuit het midden opzetten.

hoop dat je d'r wat aan hebt en verder vind ik dat je een fantastisch professionele film hebt gemaakt!
xkarin!